Po čem toužíte?

   

 

Právě se chystám na turné s Hit Listem, mým třicátým románem. Ano, čtete správně. Je to už třicátá kniha, kterou jsem napsala a prodala. Což je mimochodem dost neobvyklé. Většina spisovatelů nikdy neprodá svou prvotinu. A to z dobrého důvodu. Pořád se mají co učit. Já si očividně projela zkušební kolo s povídkami, které jsem napsala a zkoušela je prodat během celé mé střední i vysoké školy. A jednu z nich jsem prodala, když mi bylo přes dvacet. Tuším, že dvacet čtyři, ale jistá si tím nejsem. Vím ale, že jsem první román držela v rukou do svých třicátých narozenin. To vím.

Také jsem se stihla vdát, porodila krásnou dceru, rozvedla se a znovu vdala a teď slavím už desáté výročí svého „šťastni až na věky“. A jak jsem toho dosáhla? Svého manžela Jonathona jsem potkala na jedné autogramiádě své knihy. Takže kdybych tak tvrdě nedřela, abych se pořád zlepšovala, kdybych ve svém úsilí nevytrvala, až se mi nakonec podařilo prodat první povídku a poté první román, nikdy bych se s Jonathonem na autogramiádě mé čtvrté knihy nesetkala.

 

Ale co chcete? Co si skutečně, hluboko uvnitř přejete? Kvůli čemu tak dřete, co si plánujete, po čem prahnete? Jen to chcete, tak, jako chcete například nové šaty nebo nové auto, nebo po tom skutečně toužíte? Touha znamená, že jste ochotni tvrdě pracovat, vytrvat, když čelíte odmítání, a že to, co chcete, chcete opravdu hodně. Říká se, že se lidé musí pro něco zapálit, po něčem toužit tak, že z vás ta touha sálá a žhne bílým plamenem, když se ženete za svými cíly. Následujte své cíle a mějte v srdci obrázek svého snu a váš život bude jen lepší, protože sny se musí honit. Štěstí se ale honit nedá. Pokud budete své štěstí pronásledovat, uteče před vámi, ale pokud budete honit své sny a cíle, polapíte je.

 

Dnes chci ještě napsat pár stránek do nové knihy. A také to udělám. A co uděláte vy?

 

Z Bordersblog ze dne 25.5.2011

vybrala a přeložila: Axia